Semmiképp sem gondolnánk, milyen sok pénzt megtakaríthatunk, ha mindig odafigyelünk egy pár dologra a bevásárlás során.  Szánj rá néhány pillanatot, és nézd át a következő tippeket. Te is rendkívül sok zsetont képes leszel megtakarítani.

  1. A bevásárlóközpontok által hetente terjesztett akciós szórólapok fantasztikusan hasznosak. Ott ésszerű vásárolni, ahol a legalacsonyabb költségek mellett tudunk hozzájutni a bevásárlási lajstromon található árukhoz.
  2. A portékák összehasonlításánál a fajlagos árakat nézzük (Ft/kg). A nagyméretű kiszerelésű portékák esetleg többe kerülnek, de fajlagosan kedvezőbbek lehetnek.
  3. Ne lépjünk át az üzletek saját készítményein. Bizony azok a termékek is pompás minőségűek tudnak lenni, azonban árazásuk sokkal kedvezőbb. Célszerű szemügyre venni a címkét, hogy melyik gyárüzem állítja elő az árucikket. 
  4. A boltokban jellemzően drágábban értékesítik a tisztítószereket, mint a drogériákban. Itt vagy ott mindig van  akció. Ha elfogy a mosószer, böngésszük át az akciós prospektusokat.
  5. Minden esetben teli hassal induljunk el bevásárolni. Kevesebb csipszet és fölösleges terméket fogunk venni. Ha éhesen vásárolunk, minden élelmiszert megkívánunk.
  6. Érdemes ahhoz vennünk termékeket, amit a hét során fogunk főzni. Nem annyira macerás előre kigondolni a heti ételt, próbáld ki.
  7. Mindössze azt rakjuk be a kosárba, amikre  szükségünk van. A nagy hipermarketekben tömérdek hívogató árucikk van. Nem kell minden élelmiszert megvenni, pusztán azokat, amik a bevásárlólistánkon rajta van.
  8. Kialudva javasolt shoppingolni. Ha kipihentek vagyunk, jobban oda tudunk figyelni és ésszerűbben döntünk. 
  9. A főzőcskézés lehetőleg ne csupán 1-2 napra elegendő ételt adjon. Jusson belőle másnapra is. Mélyhűtsük a megmaradt eledelt, örülni fogunk neki amikor esetleg túl fáradtak leszünk főzni. Ráadásul ha a mirelitben találunk könnyen felmelegíthető eledelt, ritkábban fogunk készételt házhoz rendelni.
  10. A kisebb csomagolás többségében drágább. Közép távon tetemes összegeket takarítunk meg avval, ha a nagy csomagolást hozzuk el. És ez pont a kevésbé környezetszennyező megoldás is.
  11. Hányszor hajítottál ki megromlott készételt a hűtőgépből? Fogyasszunk el minden terméket, mielőtt megint újabb adagot vennénk olyan termékekből, amik már vannak a fridzsiderben.
  12. A hűtőgépben mindig rendszerezve legyenek a termékek. Kisebb mennyiségű ennivaló fog megromolni, ha látjuk mi is van otthon a hűtőgépben. Ne vásároljunk olyan dolgokat, melyek már vannak otthon csupán azért, mert nem látjuk őket.
  13. Ritkán vegyünk nassolnivalót. Nem egészséges, ezenkívül sokba kerül.
  14. Új ízeket főzni izgalmas kaland lehet az egész família számára.
  15. Vigyünk egy kalkulátort magunkkal, és figyeljük mennyit költünk. Azonnal látni fogjuk, hogy túl sok terméket pakoltunk be, és még ki tudunk venni felesleges termékeket a bevásárlókosárból.

Ajánlott a fent leírt bevásárlási jótanácsokat betartani, sok készpénzed múlik ezen.